lørdag 30. april 2016

Det gamle rommet i ny drakt

I noen uker har snekkerne Christian, Fredrik og Helge jobbet med gulv tak og vegger i 2. etg. Byggmester Rino har fortløpende forsynt dem med materialer så logistikken har vært meget god. Elektrikker Sindre har satt inn ørtenhundre kontakter- så her blir det ikke nødvendig med skjøteledninger.
I forkant av arbeidet har Arild Husbond og Mabel fjernet ca 1,5 tonn med leire, sagflis, steiner, rør og glass fra stubbloftet, og revet tak og vegger. Til sist gulvet.
Nå har det blitt rett og fint, synes nå vi.
Mitt mål har også vært å innrede kun med ting vi allerede har i huset, event bruke ting og tang for å lage nye anvendelige møbler. Er i grunnen ganske fornøyd med resultatet - dette er reindyrka shabby chic - med litt ekstra vekt på shabby..........?


Det tidligere soverommet viser nå fram de flotte gamle takbjelkene, noe som gjør det spesielt. Taket er kledd med panelet skygge skrå som er ferdig lasert. Veggene har panelet: perlestaff og grunnet  med kvistlakk grunning - fra Jotun - 2 strøk, og malt med Lady softhvit.



 Det lille kaffebordet er satt sammen av beina på noen fine eikespisestoler, og platen er et forvandlet maleri som Mabel engang lagde.

 Bokhyllen er en gammel slitt BBB-reol, som ble sagd til, hvitmalt og påsatt lett rustne hengsler. Ligner i hvertfall ikke BBB lenger, og godt er det.


 Samlingen med store flasker har fått pryde et hjørne i rommet, og passer fint som en installasjon.
Gulvet har fått en omgang med Trestjerners gulvolje - brun eik, slik at det skulle se litt gammelt. Synes det var litt uvant i begynnelsen, men nå synes jeg det er veldig fint.

 Et lite stilleben i det lille vinduet. Her slippes morgenlyset inn, om kvelden ser vi ned på Manhatten.

 Den vakre teglsteinmuren er ikke helt ferdig. Den skal Mabel impregnere siden den er spekket på nytt. Pappa Leifs malerskrin ligger som et godt minne på en gammel margarinkasse.

Toalettbordet er et vakkert møblement som kommer fra husbondens barndomshjem. Har alltid likt det. Det er lutet og oljet og har en nydelig patina nå.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar